Bistro Gustavsberg, nominerad till Årets Småföretagare 2018

Bistro Gustavsberg, liten mysig restaurang i Gustavsbergs Hamn, ägs och drivs av Anna Runberg och Andreas Stenberg sedan årsskiftet 2018. Båda har en gedigen bakgrund inom restaurang och servicebranschen.

Anna och Andreas (som är restaurangens köksmästare) tillsammans med fyra heltidsanställda, har lyckats skapa en varm och välkomnande Bistromiljö med konceptet – ”Svensk Husman gifter sig med Fransk Bistro”.

De är mycket angelägna om att gästerna skall trivas. Förutom att god och vällagad mat (helst av lokala råvaror) serveras, är god service och ett personligt bemötande helt naturligt självklart för dem. Maten serveras smakfullt och passar de flesta åldrar och smaker. Vissa kvällar bjuder man även på livemusik. Restaurangen erbjuder även Catering, “Hemma-hos-middagar” samt Take Away i matutbudet.

Bistro Gustavsberg har under den relativt korta tid som man varit verksam, lyckats mycket bra med att attrahera både Värmdös lokala befolkning och de turister som besöker Hamnen på sommarhalvåret.

Anna och Andreas ser mycket positivt på framtiden! Ambitionen och viljan finns att utveckla restaurangen ytterligare med fler koncept och ytterligare sittytor då stor efterfrågan finns på exempelvis beställningar från större grupper.

Det bästa att driva restaurang i Gustavsberg är enligt Anna den trevliga närmiljön i Hamnen. Vad gäller hållbarhet, så är ambitionen att matsvinnet minimeras.

Anna och Andreas har en härlig drivkraft, positivt tänkande och en god lokal förankring med erfarenhet av de utmaningar som en skärgårdskommun som Värmdö har, gällande det lilla företagandet.

Eva Lejholm Hanslin
Värmdö Företagareförening

Läs även om de andra nominerade: WellnessGruppen och Bullandö Marina