Lifeforum Sweden AB

Medlemsintervju

Företagsnamn: Lifeforum Sweden AB (Knutas Redovisning/Lifeforum Healingcenter Sweden)
Besöksadress: Trollstigen 1
Företaget startade: 2000
Antal anställda: Totalt 5 anställda och 3 underkonsulter, (varav 3 anställda och 2 underkonsulter jobbar enstaka timmar)
Verksamheten i KORTHET: Healingcenter, Redovisningsbyrå
Vad får dina kunder hjälp med? Vi hjälper människor att finna sin egen inre styrka, att må bättre, förenkla sitt liv, sina relationer och sitt företagande.
Vilka är företagets produkter? Energihealing, hypnos, coachning, personlig utveckling, utbildning. Redovisning, personaladministration, ekonomistyrning.
Kontaktuppgifter:
Telefonnummer: 0708 19 12 00
Hemsida: www.lifeforum.se
FB: Lifeforum Healing Center
Instagram: Malin knutas
LinkedIN: Malin knutas
Email: Malin@knutas.se

Om Malin Knutas

Vad brinner du för?
Utveckling! Att hela tiden få lära mig nya saker och utmana mig själv. Att hjälpa människor att komma framåt och se sin egen potential.
Vikten av att balansera allt negativt i vår omvärld och att vi behöver lära oss hitta det positiva.

Vad är dina styrkor – egenskaper & kunskaper – superkrafter?
Förmågan att se mönster och tänka runt hörn. Lugn och tålamod och en vilja att göra saker enkelt och att förklara saker så människor förstår.
Att inbringa lugn hos andra och som Einstein lär ha sagt ” Du har inte verklig förståelse för något om Du inte kan förklara för din mormor.”

När började du som företagare? Vad lockade?
Jag startade min redovisningsbyrå på heltid 2010, ett par år innan dess gick jag ner i tid och hjälpte min man i Poolbutiken med bokföringen. Då började jag få lite förfrågningar och tog in ett par kunder. Det som gjorde att jag tog klivet helt och hållet var möjligheten att kunna styra över mina dagar och att få fatta mina egna beslut. Flexibiliteten lockade. Även möjligheten att pröva nya vägar när jag känner att det är dags att byta riktning. I början delade vi på oss, jag la min verksamhet i vårt handelsbolag och min man fortsatte driva Skärgårdens Poolbutik i aktiebolaget.

När jag kände mig trygg med att driva företag själv var det mer fördelaktigt ekonomiskt och administrativt framförallt att lägga all verksamhet i samma bolag, men jag behövde en tid i början för att kunna lita på min egen förmåga. Sen har vi bägge ändrat riktning – Poolbutiken är nerlagd sen flera år tillbaka då Anders började jobba heltid med hypnos och energihealing, för att sen även dra igång en jaktstudio, eftersök och ta in en del markarbeten och jag jobbar mer och mer med coachning , energihealing och hypnos samtidigt som redovisningsdelen går över mer mot rådgivning och ekonomistyrning.

Vad gjord du innan?
Jag jobbade som administratör men ansvar för lön, personal och ekonomi på Lemshaga Akademi, jag har varit där sen 1997 och startade som elevassistent och fritidsledare. Eftersom skolan var nystartad fanns det många olika utvecklingsmöjligheter och jag kunde växa och utvecklas där under många år i många olika roller. När jag startade eget valde skolan att fortsätta anlita mig för vissa uppgifter såsom löneadministration, budgetarbete, rådgivning, avstämningar mm.
Jag är fortfarande kvar där en dag i veckan.

Spaning – i det lilla och stora – Vad har du för planer framöver?
Vi håller på att utveckla vårt healingcenter, för att kunna hjälpa fler. Vi tar in fler människor med olika kompetenser och kommer att fortsätta med kurser, föreläsningar och fler möjligheter att arbeta med människor i grupp. Vi kommer som vanligt att vara med på Harmoniexpo i Solnahallen i slutet av oktober och fortsätter under hösten med våra livesändningar via vår Facebooksida. Vi har precis byggt hus i Norrtälje så vi kommer att vara på mottagningen/kontoret på Värmdö ett par dagar i veckan och sen jobba på distans från Norrtälje så mycket som möjligt.
Samhället är bra på att sprida rädsla och panik, och spaningen är också vikten att uppmärksamma att var och en behöver välja det positiva och förhålla sig till allt som tar energi.
Det nya sättet att skapa företag är intressant, samarbete mellan företag och dela på kostnader på ett enkelt sätt. Man värnar om friheten , utföra uppdrag tillsammans samt byta tjänster med varandra.
Intermittenta anställningar som alternativ till traditionella fasta anställningar som skapar fler arbetstillfällen.

Något du längtar efter i ditt företagande/ entreprenörskap?
Förenkling – det finns så mycket onödigt krångliga regler som företagare måste hålla reda på. Det tar så mycket tid och energi från det som är viktigt på riktigt. Jag tror att vi skulle kunna göra saker så mycket enklare på så många områden. Börja med att alla måste prata och skriva på ett begripligt sätt. Inte på ekonomiska eller juridiska eller något annat akademiskt språk så fort en myndighet eller bank eller försäkringsbolag är inblandade. Inte när det är riktat till småföretagare eller privatpersoner. Man ska inte behöva känna sig dum eller vara osäker på om man förstått när man går till sin revisor eller pratar med sin försäkringssäljare.
Jag vill passa på att fråga: Jag undrar om någon har tips på konferensanläggning/herrgård som går att hyra för event/kurser med övernattning.
Vi letar efter verksamheter där man kan boka hela stället – med övernattning för omkring 20-30 personer, konferensrum, bra mat och rum med toalett/dusch, restaurang och sällskapsytor.

Ett tips till andra: ledarskap/ företagande?
Ta hand om dig själv först, se till att du mår bra – då kan och orkar du hjälpa, leda och inspirera andra. Var nyfiken och var i hjärtat!

Vilket var ditt allra första jobb?
Restaurangbiträde på Svenska Dagbladets personalrestaurang – där var jag på helgerna och somrarna på högstadiet och gymnasiet. Första heltidsjobbet var som rörmontör på Bristams Rör på Söder.

När du tänker på Värmdö – ange topp tre! Varför bor du / ni här??
Nära naturen men ändå nära till stan.
Vi flyttade ut till Ingarö -97 för att barnen skulle få växa upp på landet och nära farmor och farfar.

Udda intresse – vad du gör på fritiden – dold talang…
Jag tycker om att baka och laga mat och umgås med familj och vänner, kör gärna motorcykel och jagar – men det allra viktigaste just nu är nog att träffa mitt barnbarn så mycket som möjligt. I omgångar målar jag, bakar tårtor med motiv, gör smycken eller något annat kreativt, men det kan gå långa perioder emellan.
Dold talang, ja det skulle väl vara att jag antecknar baklänges och spegelvänt. Det började som ett sätt att kunna koncentrera mig på vad som sas vid föreläsningar, men nu skriver jag nästan automatiskt på det viset.

Visdomsord du har nytta av och gillar?
Det är nog det sonen sa för ett par år sen när han ringde för att lösa något problem. ”Har du tid ett tag, jag behöver tänka och det går lättare tillsammans” Det är något som ofta kommer upp i olika sammanhang, vi har så lätt att köra fast och ibland räcker det att bara sätta ord på tankarna som snurrar i huvudet för att allt ska bli självklart.

Ange en av dina förebilder?
Svårt att ange en specifik person. Jag beundrar människor som tänker själva och vågar stå för sin åsikt men ändå kan vara så öppna och nyfikna att de är beredda att lyssna på andra och ändra sig när de har fel.

Om du vore en superhjälte – vem och varför?
Vem som helst som kan flyga, det skulle vara helt fantastiskt!

Vad säger ditt badrumsskåp om dig?
Det är nog som resten av mitt liv, massor av helt olika saker.

Till sist: Vad tycker du VFF skulle ta och prioritera?  Tips till styrelsen – önskemål??

  • Nätverkande, utbildning, gemenskap.
  • Lunch eller AW som komplement till frukostmöten för oss morgontrötta.