Intervju med Värmdö Yogacenter – nominerad till Årets småföretagare

Nominerad nr 3 Årets Småföretagare: Värmdö Yogacenter!

Vi pratade med ägaren + yogaläraren Helene Fernström:

Q. Vad jobbar ditt företag med?
A. Att hjälpa människor till förändring utifrån varje individs önskemål och förutsättningar. Vi erbjuder yogaträning, meditation/mindfulness, behandlingar, terapi, yogaretreats, samt kurser/workshops och utbildningar inom dessa områden.

Q. Vem är era kunder?
A. Visionen med Värmdö Yogacenter är att göra yoga tillgänglig för alla människor oavsett var i livet man befinner sig och vilka behov man har. Vi vill vara en lugn & skön mötesplats för människor som önskar mer balans i livet och inspirera till en mer hälsosam livsstil. Våra kunder finns främst i Värmdö/Nacka, men fler och fler kommer också från andra delar av Stockholmsområdet och ibland från andra delar av landet.

Q. Vad är det bästa med att vara egenföretagare?
A. Möjligheten att skapa och utveckla en verksamhet inom ett område som jag brinner för. Jag inspireras, utmanas och utvecklas av friheten och ansvaret med att vara egen företagare.

Q. Vad är svåraste med att vara egenföretagare?
A. Som ensam ägare kan fördelarna med att vara egenföretagare ibland kännas som nackdelar… Att vara ensam om att ta viktiga beslut, att inte få tiden att räcka till för allt jag vill göra.

Q. Hur finns hållbarhetsfrågor med i ert arbete?
A. Hållbarhet genomsyrar hela verksamheten och jag försöker ständigt att inspirera både kunder och medarbetare till att välja en livsstil som är mer hållbar för vår planet och kommande generationer. Vi väljer ekologiska yogamattor och andra redskap för yogaträningen, där det finns att tillgå. Vi har ett ekologiskt sortiment i vår yogabutik, använder ekologiska produkter vid städning, i köket etc och självklart sopsorterar vi. Vi anordnar matlagningskurser med vegetarisk matlagning för att inspirera människor att äta mer grönsaker, som gynnar både hälsa och miljö.

Q. Hur känns det att bli nominerad till Årets Småföretagare i Värmdö?
A. Det är fantastiskt roligt att bli uppmärksammad för det arbete jag och mina underbara medarbetare gör. Jag känner mig hedrad av nomineringen och i gott sällskap av övriga nominerade företag!