Politikersamtal på Djurönäset den 31 augusti 2018

Med en dryg vecka kvar till valet, bjöd Värmdö Företagarförening och Skärgårdsföretagarna in till ett samtal med våra lokala politiker för att diskutera Värmdös näringslivsklimat. Inbjudna var samtliga gruppledare för de partier som sitter i kommunfullmäktige. Det välbesökta eventet anordnades på Djurönäset, och morgonen inleddes med frukostmingel.

Värmdö kommun hamnar idag längst ner på Svenskt Näringslivs ranking över företagsvänliga kommuner, något som både Värmdö Företagarförening och Skärgårdsföretagen vill ändra på. Syftet med utfrågningen var att lyfta frågor om näringsliv och företagande och i förlängningen skapa ett bättre näringslivsklimat på Värmdö.

Moderator för morgonens utfrågning var Pia Johansson, eventsamordnare och värdskapare för internationella möten för Nobelmuseum och de närvarande politikerna var: Anna Lipinska, KD, Bertil Krakenberger, V, Deshira Flankör, M, Filip Joelsson, MP, Fredrik Snejbjerg, L, Ina Ununger, C, Mikael Lindström, S och Rickard Edmund, SD.

Under den en och en halv timme långa utfrågningen diskuterades frågor om hälsa och hållbarhet, om att utveckla mötes- och handelsplatser, om de största utmaningarna inom transport samt hur vi ska attrahera nya företag att vilja etablera sig på Värmdö.

En sak som samtliga politiker och företagare skrev under på var den många gånger bristfälliga kommunikationen dem emellan.

Eventet var ett första steg att skapa relation mellan näringslivet och kommunen. Många frågor hanns inte med under morgonen och vi kommer att fortsätta vårt arbete med att etablera denna plattform för framtida dialog och lyfta frågor från dig som företagare och svar från våra politiker.

Stort tack till alla företagare och politiker som närvarade!

Följ oss på Facebook för senaste nytt