3 snabba frågor till smyckesdesigner

Sofia Falk, Värmdöbo sedan barnsben, är formgivare och guldsmed och tillverkar unika kollektioner av vigsel och förlovningsringar, halsband och armband.

Med sinne för detaljer tillverkar Sofia moderna smycken i personlig och tidlös design. Hantverket är av högsta kvalitet, från idé till färdig produkt.

image

Hur började din resa och vad är det bästa med att vara egen företagare?

Jag har alltid haft som mål att starta eget. Efter 15 år som anställd började jag under föräldraledigheten att ta fram ringar som blev grunden till en förlovning- och vigselkollektion. Det var startskottet och sedan var bollen i rullning.

Det bästa är att få arbeta med det jag brinner för! Det är fantastiskt roligt att få att få skapa mina smycken helt utifrån eget huvud. Idag arbetar jag både med uppdrag från kund samt tar fram nya produkter i min egen kollektion.

Vad tycker du är den största utmaningen?

Att nå ut till kund. Idag arbetar jag mycket med sociala medier och använder professionella fotografer som tar perfekta bilder. I framtiden funderar jag på att delta på bröllopsmässor och events och kanske pröva annonsering i andra kanaler.

Hur arbetar du med hållbarhet i din affärsmodell?

Diamant- och ädelstensbranschen är ganska smutsig på sina ställen och därför använder jag helst stenar som är etiskt framtagna vilket innebär att man har tagit hänsyn till människan och naturen under hela processen. Jag märker även att kunder börjar efterfråga detta spontant vilket är roligt. Idag finns det även ekologiskt guld att tillgå.

Tack Sofia och lycka till med ditt företagande!

Text: Catharina Kallmert